Kultur og strategi bør spise morgenmad sammen

Strategi er ofte rationelle betragtninger, mål og handlinger, som skal få en virksomhed fra A til B. Og kultur er den emotionelle lim, der binder folk sammen. Men kultur er også mere end det. Merriam-Webster definerer kultur som et sæt delte holdninger, værdier, mål og praktiser, som karakteriserer en institution eller organisation. MIT professor Edgar Schein skrev, at kultur bestemmer og begrænser strategi. Jeg oplever også at kultur, i langt højere grad, skaber medarbejderloyalitet i forhold til strategi. 

Og på trods af Peter Druckers udsagn, bliver kultur ofte behandlet som en HR opgave. Det er som om, at den karismatiske ledelse er blevet afløst af teknokratiske triatleter, der fokuserer mere på rationelle KPI'er end på at tilføre emotionel benzin på vækstmotoren...

Læs hele historien på borsen.dk. Klik her.