Lev værdierne eller smid dem i papirkurven

De fleste chefer ville aldrig overlade strategiske, finansielle eller andre vigtige beslutninger til en konsensus drevet proces, men vælger ofte at gøre når det drejer sig om værdier.
I nogen tilfælde ledes en værdiproces af en HR ansvarlig, der interviewer kollegaer og sender en survey ud i til virksomhedens ansatte og virksomhedens værdier bliver valgt mere eller mindre konsensussøgende og demokratisk. Og de værdier bliver så drøftet og justeret i en ledergruppe inden de bliver lanceret for hele virksomheden. Kerneværdier har intet at gøre med konsensus. Det handler i højere grad om at pålægge medarbejderne nogen indgroede principper i virksomheden. I stedet bør CEO'en samle et mindre hold omkring ham, der for eksempel består af stiftere, nøglemedarbejdere og folk der intuitivt repræsenterer den ånd, man gerne vil sætte ord på. Det hold skal finde ind til de få kerneværdier, som er de dybt indgroede principper, og som guider alle virksomhedens handlinger og beslutninger.

Læs mere her